Loading...

3 Greške koje pravite tokom pravljenja frizure koje čine da izgledate starije

Niko od nas ne želi da izgleda starije prije svog hronološkog doba. Ponekad nas pogrešan izbor frizure ili šminke može učiniti deset godina starijim. Predstavljamo vam 3 najčešće greške koje pravite tokom namještanja vaše kose.

Pretjerano natapirana kosa:

ce-test5-031-rt-flat_840_472-1428498330
Ponekad poželimo natapirati kosu da bi joj dodali više volumena ali se tokom toga zanesemo I to rezultira napuhanom I neatraktivnom frizurom. Od retro izgleda, ovkva kosa prelazi u staromodnu I dosadnu. Da kosi dodate volumen, podignite je od tjemena dok je sušite. Nakon sušenja umotajte u velike viklere I putite da se kosa ohladi u njima. Postići ćete izgled kakav želite.

Ravna I tamna kosa:
27112013101436-v-crna

Gravtacija vizuelno vuče naše lice prema dolje kako starimo, a ako pritom imate ravnu I tamnu kosu on vam neće ni malo laskati. Radije birajte tamno smeđe nijanse umjesto crne a razdjeljak pomjerite u stranz. Dat će vam moderniji izgled I osvježiti lice.

61186998-kovrce-frizura

Kosa koja se ne pomjera dok hodate izgleda veoma neprirodno I beživotno. Ako već uvijate kosu, koristite širu cijev figara koja će vašoj kosi dati izgled opuštenijih kovrđa I ne pretjerujte sa učvščivačem za kosu. Iznenaditi će vas razlika kakvu možete napraviti na vašoj kosi. Lice će vam izgledati mlađe I otvorenije.

Comentários no Facebook