Loading...

Beauty saveti za žene koje imaju iznad 40

Kako da izgledate sjajno i nakon 40-te godine…

Iako verovatno mislite da su dvadesete bile najbolje godine vašeg života, mi volimo da kažemo da su najbolje one godine koje dolaze, kao i iskustvo koje dolazi sa njima. Menja se sve, pa tako i naš izled na koji smo navikli. Donosimo vam par saveta uz koje ćete vašu beauty rutinu, ali i izgled podići na potpuno nov nivo.

Promenite frizuru
Kosa srednje dužine, do ramena, uz nekoliko svetlijih pramenova koji uokviruju lice je idealna za ove godine – ne treba joj puno sređivana, a odlično stoji bilo kojem obliku lica. Pored toga, treba da vodite računa o farbanju – nemojte birati previše tamne nijanse, jer kosa vremenom svetli.

Posvetlite oči
Nanesite malu količinu senke za oči u boji šampanjca ili bisera na unutrašnje uglove očiju. To će instant posvetleti i otvoriti vaše oči,bez obzira na to koju ćete ostalu šminku staviti. Ovaj trik je naročito dobar ako imate podočnjake.

Pokažite bele zube
Tokom vremena, zubi postaju skloniji tamenjenju i flekama. Ali, to nije razlog da prestanete sa konzumiranjem kafe ili vina. Preporučujemo vam da ih izbelite na potpuno prirodan način uz pomoć kurkume.

Najvažniji je zaštitni faktor!
Sunce može izazvati i previše oštećenja na koži, samo što to ne želimo da priznamo sebi. Ukoliko je oštećenje već nastalo, tretirajte ga retinolom, kako biste umanjili i ublažili bore. Zatim kožu zaštitite kremom sa zaštitnim faktorom

Piling kože

Uklonite suve i mrtve ćelije sa kože koristeći pilinge koji su određeni za vaš tip kože. Nekoliko puta nedeljno je sasvim dovoljno da osvežite i obnovite kožu. Možete koristiti posebnu rukavicu ili četku za čišćenje lica. Vaša koža će biti meka i glatka.

Definišite obrve
Kako starimo, obrve se prirodno stanjuju. Pomalo ih dopunjujte olovkom ili senkom za obrve, kako biste dobili puniji i mlađi izgled.

Koristite maske za lice
Maske u vidu maramica imaju bezbroj prednosti, nezavisno od tipa vaše kože. Koristite maramica-masku sa čajnim drvetom za glatku kožu ili masku sa vitaminom C za posvetljivanje kože. Neka to postane vaša nedeljna rutina i izgovor da se malo “razmazite”.

Smanjite otečenost ispod očiju
Otečenost ispod očiju je rezultat loše cirkulacije krvi u tom predelu lica. To je sasvim normalna pojava koja se pojavljuje kako starimo. Uz pomoć prstiju nanosite svakodnevno kremu za predeo oko očiju sa kofeinom, kako biste sprečili nastajanje takozvanih kesica.

V.R.

Comentários no Facebook