Loading...

Imate neugodan miris nogu i tijela? Evo šta vam fali u organizmu!

Miris tijela je normalna pojava, a to nije neki problem u normalnim okolnostima.Problem se javlja kada osobe imaju pretjeran miris tijela, što može biti veliki izvor neugodnosti za pojedince. Osobe koje su svjesne da imaju jake mirise svog tijela nekad izbjegavaju kontakte. Uporaba sprejeva i dezodoransa je od velike pomoći jer oni kamufliraju sve te mirise tijela,ali nažalost ne rješavaju problem. Uz njihovo korištenje važno je i razumjeti što uzrokuje neugodne tjelesne mirise. .

Najvažniji korak koji se mora poduzeti je održavati visoku razinu higijene, što se podrazumjeva.Pazusi, Noge. prsa i međunožje, to su područja koja su mnogo sklonija neugodnim mirisima jer je tu vlažnost najveća, te je razmnožavanje bakterija brže. Loš miris tijela može nastati zbog oboljenja, gljivične infekcije, bolesti bubrega, bolesti jetre i sl.

Za borbu protiv loših mirisa nadomjestite cink organizmu, a to samo ukoliko nemate pomenuta oboljenja. Slijedite uravnoteženu prehranu i izbjegavajte nezdravu i masnu hranu. Izbjegavajte kofein, alkohol, kumin i češnjak. Nemojte nikada nositi dvaputa istu odjeću, a da je niste oprali, posebno kada je ljeto. Redovito depilirajte pazuh. Nosite pamučne čarape i odjeću.

Comentários no Facebook