Loading...

Nema šanse da bi znali voziti na ovom kružnom toku (video)

Jedan od najkomplikovanijih kružnih tokova nalazi se u gradu Svindonu, na jugu Engleske. Lokalni žitelji ga kolokvijalno nazivaju “magični krug”. Čini ga centralni krug oko koga se nalaze pet manjih krugova, postavljenih tako da svi zajedno čine svojevrsnu saobraćajnu vrtešku.

Ovo rješenje izgleda dosta komplikovano, ali lokalno stanovništvo tvrdi da se vozači lako priviknu na njega. Projektovan je prije šezdeset godina i može biti koristan u odaberu najkraćeg puta za izlaz, jer se do isključne tačke na najvećoj kružnici, stiže na nekoliko načina!

Ipak, za snalaženje na ovom čvorištu, potrebna je velika obazrivost, a neprilagođena brzina može uzrokovati kobne posljedice.

Vožnja je poprilično jednostavna: uključujete se iz jedne od pet prilaznih saobraćajnica, vozite željenom putanjom, prolazite pored onog ko se isključio ispred vas a zatim slijedite horizontalnu signalizaciju.

Specijalizovani sajt za obilježavanje opasnih deonica (dangerousroads.org) uvrstio ga je u najnebezbjednije, ali se u posljednjih 5 godina, tu dogodila samo jedna saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom.

Pogledajte kako izgleda ovaj “saobraćajni ringišpil”:

 

Comentários no Facebook