Loading...

Ove 4 namirnice će kancelarijski posao učiniti lakšim

Dugotrajno sedenje je povezano sa povećanim osećajem gladi, visokim krvnim pritiskom, visokim nivom šećera u krvi, upalom i bolovima u zglobovima i mišićima.

Sada je vreme za dobre vesti. Postoje mnoge stvari koje možete uraditi tokom radnog dana kako bi izbegli negativne efekte sedenja, uključujući i povremeno istezanje, šetanje po kancelariji na svakih 30 minuta, visoku stolicu za rad i naravno pravilnu ishranu.

Konkretno, trebalo bi da jedete hranu kao što su avokado, orasi, bobičasto voće i ananas. Ukoliko sedite u stolici ceo dan, ove četiri namirnice se moraju naći na vašem meniju. Takođe se preporučuje dodavanje maslinovog ulja jelima, kurkuma, beli luk i zeleni čaj, seme lana i masna riba poput lososa u svakodnevnoj ishrani (iako će se ovi sastojci malo teže uklopiti sa kancelarijskom ishranom).

Ove zdrave namirnice mogu smanjiti neke zdravstvene rizike povezane sa kancelarijskim poslom i nedovoljnim fizičkim aktivnostima. Takođe, ove namirnice su se pokazale izvanredno u borbi protiv štete koju nanosimo sebi stalnim sedenjem na poslu i vode ka zdravijem načinu života.

Comentários no Facebook